Strict Standards: Declaration of SefExt_com_k2::getMetaData() should be compatible with SefExt::getMetaData($row) in /var/www/clients/client11/web38/web/components/com_sef/sef_ext/com_k2.php on line 0
(7 гласове)

 • Продължителност: 20 - 40 минути
 • Цена: 30 - 50 лв

Кавитация

Масажно Студио Алофис работи с най-добрите и най-нови  апарати в сферата на естетичните процедури.
Ултразвуковата кавитация е неинвазивен метод, с който се постигат много добри резултати в борбата с целулита и мастните натрупвания. В резултат на процедурата мастните клетки в третираните зони се разрушават и се превръщат в течност. Те се абсорбират от околната тъкан, дренират се от лимфата и всичко излишно и преработено се отделя с урината. Тази технология въздейства само на мастните клетки, а кожата и мускулите остават незасегнати.

Какво се случва след въздействието с ултразвука ?

Благодарение на ултразвукови вълни с ниска честота се създават микроскопични мехурчета, нарушаващи цялостта на мембраните на мастните клетки без да засягат околните структури. След като се разрушат веригите между мазнините в самата клетка, триглицеридите се освобождават междуклетъчното пространство, където са метаболизирани в глицерол и свободни мастни кисели. Разтворимият във вода глицерол е абсорбиран от кръвоностната система и е използван като енергиен източник. Неразтворимите свободни мастни киселини са транспортирани до черния дроб, където са обработени като всяка друга мастна киселина от храната, която приемаме.
Другият процес, който се случва е липоиндукцията. Ако кавитацията не е успяла да пробие мастната клетка, тя променя биохимията на мембраната и след 1-2 седмици организмът я разпознава като чуждо тяло и я атакува,като я разрушава по естествен начин. Необходимо е време между 2 и 4 седмици след процедурата, за да може организмът да се справи с всички отпадни продукти и да ги разгради.

cavitation2

Колко трае една процедура кавитация и радиочестотен лифтинг?

В зависимост от включените програми по време на кавитацията и радиочестотнич лифтинг, както и броя на зоните, кавитацията е с продължителност около 10-15 мин. на зона с големина 10х15см.

Колко процедури трябва да се направят за видим ефект?

При повечето клиенти обиколката определено намалява с около 2-3 см след 1-2 терапии, но са препоръчителни допълнителни процедури за трайно редуциране на обиколките с 5-8 см. Резултатите и броят им е индивидуален, според проблема и могат да бъдат от 5 до 10. Желателно е да се правят веднъж на 3 до 7 дни.

Кавитацията премахва ли целулит?

Да, при използването на съчетание на кавитация с триполярна радиочестотен лифтинг последвана с вакуум се наблюдава значително намаляване на целулита.

Какви са противопоказанията за кавитация?

 • Тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли
 • Форма на чернодробно заболяване
 • Бременни или кърмещи жени
 • Метални заместители или устройства, или пейсмейкър
 • Алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, при наличието на отворени или незараснали пресни рани
 • Месечен цикъл
 • Настинка или грип
 • Зони със разширени вени не могат да се третират

Защо не може да се обработва цялото тяло едновременно?

След процедурата се освобождава голямо количество мазнина, която буквално се излива в кръвообръщението, което може да натовари черния дроб с преработването и.

За цялото тяло може да са необходими 2-3 месеца. Една процедура за кавитация може да трае общо 60 минути и то на максимум 4 изброените зони по избор:

 • седалище (2 зони)
 • корем (2 зони)
 • бедра-вътрешна част (1 зона)
 • бедра-външна част (1 зона)
 • паласки (2 зони)
 • ръце (2 зони)

Защо е необходим вакуум масаж след кавитация и триполярен лифтинг?

След кавитация и RF лифтинг е ноебходим вакуумът, които води до подобряване на кръвообращението в работната зона и стимулиране лимфообращението, като по този начин гарантира по-ефективни резултати, без образуването на локална задръжка на течности.

Вход